Jaguar had het zo mooi bedacht: vanavond wordt de nieuwe XJ onthuld in Londen. Zoals zo vaak zijn ook nu weer de eerste plaatjes van het nieuwe model voor de onthulling uitgelekt.

Op de website Netcarshow.com lekten deze beelden uit waarop de nieuwe XJ open en bloot te bewonderen is. De website heeft de plaatjes inmiddels weer verwijderd – waarschijnlijk onder dwang van Jaguar – maar het kwaad is al geschied, voor Jaguar dan.

De nieuwe Jaguar XJ heeft zoals verwacht designtrekjes van de XF maar krijgt toch een heel eigen gezicht. De voorzijde is voorzien van LED-dagrijverlichting en oogt exclusief. De rechtopstaande grille in combinatie met de iets naar achteren geplaatste koplampen heeft zelfs iets Maserati-achtigs.

Een ander opvallend detail zijn de zwart uitgevoerde achterste stijlen, die de indruk wekken dat de achterruit rondom loopt. Verder zien we stijlvolle achterlichten die doorlopen tot bovenop en een coupé-achtige daklijn. Dondagavond 9 juli vanaf 21.15 is de officiële onthulling live te volgen via Autokopen.nl op onderstaand videoscherm. Begin 2010 komt de auto naar Nederland.