Saab maakt een herstart in Nederland onder een nieuwe importeur en de nieuwe 9-3X is het eerste wapenfeit. De auto staat na de zomer in de showroom met een vanafprijs van 46.700 euro.

De verkoop en levering van Saab-modellen in Nederland komt langzaam weer op gang. Na het faillissement van importeur Kroymans in april van dit jaar was de toekomst van het merk in Nederland lang onzeker. De Belgische Saab-importeur Beherman diende zich aan als reddende engel. Een nieuwe dochteronderneming verzorgt vanaf nu de import van Saab in Nederland.

De herstart van Saab Nederland wordt gemarkeerd met de bekendmaking van de prijzen van de 9-3X. De prijslijst start bij 46.700 euro voor de 1.9 TTiD met voorwielaandrijving. Een zestraps automaat heeft een meerprijs van 2.275 euro. De dieselmotor is niet leverbaar in combinatie met vierwielaandrijving.

De 2.0 T benzinemotor heeft daarentegen standaard XWD. Deze uitvoering kost 49.500 euro en met automaat 52.500 euro. Saab levert de 2.0 T ook als Biopower die op E85 (bio-ethanol) loopt. Deze versie moet 49.995 euro opbrengen.

De 9-3X zit goed in z’n spullen, de ruige variant is namelijk gebaseerd op de meest luxe Aero-uitvoering. Daar bovenop krijg je uiteraard de uiterlijke verfraaiingen, zoals donkergrijze afwerking van de bumpers, dorpels en wielkastranden, aluminiumkleurige delen in de voor- en achterbumper, dakrails en 17 inch lichtmetalen wielen. De Saab 9-3X is per direct te bestellen, de eerste uitleveringen vinden na de zomer plaats.