BMW X1 teaser

BMW warmt het publiek op voor de X1 met een Facebook-pagina. De SUV wordt in september op de IAA in Frankfurt onthuld en deze teaser geeft alvast de grote lijnen bloot.

Het uiterlijk van de BMW X1 zal geen verrassing zijn als BMW in september het doek aftrekt van de nieuwe SUV. Op de Autosalon van Parijs vorig jaar stond de zo goed als productierijpe X1 Concept en vorige week liet het merk via dezelfde Facebook-pagina enkele details zien van het productiemodel.

Nu geeft BMW een tweede teaser vrij van een wazige X1, waarvan we alleen de grote lijnen zien. Blijkbaar zoomde de fotograaf op iets anders in. We zijn benieuwd hoeveel vage plaatjes BMW nog de wereld instuurt voor de onthulling van de X1.

De X1 is het stoere broertje van de 1-serie, of het kleine broertje van de X3. Met een lengte van 4,46 is de auto relatief compact en een tegenhanger van de benzineslurpende SUV’s die nu het wegennet bevolken. Met een start/stop-systeem en andere brandstofbesparende maatregelen wordt de X1 een verantwoord alternatief. Voorlopig staan er waarschijnlijk drie benzine- en drie dieselmotoren in de planning met vermogens tot zo’n 265 pk.