Het is weer teasertijd. In aanloop naar de autoshow van Frankfurt (IAA) in september trapt Audi af met een twee teasers voor de A5 Sportback. Het blijft niet bij plaatjes, het merk geeft ook alvast de eerste informatie vrij die wij graag met je delen.

De A5 Sportback is volgens Audi een vijfdeurs coupé. Het merk spreekt zelfs van een geheel nieuw concept maar dat is te veel eer. De Sportback moet het beste van drie werelden combineren: de ruimte van een stationwagen, het comfort van een sedan en de vormgeving van een coupé.

Het uiterlijk is een mix van de A4 Avant en de A5 coupé. Diverse elementen, zoals een diffuser, achterspoiler en stijlloze portieren, maken het onderscheid voor de Sportback. Het is een gestrekte auto, 36 mm lager dan de A4 en de wielbasis meet een flinke 2,81 meter. Met 480 liter bagageruimte is de kofferbak bijna net zo groot als die van de A4 Avant. Met de achterstoelen – de A5 Sportback is een vierzitter – omlaag groeit de laadruimte naar 980 liter.

Het motorengamma is ook al bekend. Bij de verkoopstart in het derde kwartaal van 2009 biedt Audi keuze uit vijf motoren. De 2.0 TFSI met 211 pk en de 3.2 FSI met standaard S-Tronic automaat vertegenwoordigen het aanbod benzinemotoren. Er zijn drie diesels: de 2.0 TDI met 170 pk en standaard start/stop-systeem, de 2.7 V6 TDI met 190 pk en de 3.0 V6 TDI met 240 pk en maar liefst 500 Nm koppel. De twee benzinekrachtbronnen en de krachtigste diesel zijn standaard voorzien van vierwielaandrijving. Alle A5 Sportback-varianten hebben een elektronisch sperdiffentieel.