Het geld bij Tata is op. De financiële situatie van het concern verslechtert met de dag en het herstel van de economie laat nog even op zich wachten. Het merk legt de ontwikkeling van z’n modellen voorlopig stil, meldt de Telegraaf.

Vorig jaar leken de bomen nog tot in de hemel te groeien bij Tata. Het gigantische Indiase staalconcern kocht de Britse merken Jaguar en Land Rover en introduceerde de Nano, de goedkoopste auto ter wereld, op de Indiase markt. Helaas hangt de vlag er nu anders bij.

De ontwikkeling van nieuwe modellen van Tata ligt de komende maanden volledig stil. Aanstaande marktintroducties worden naar voren geschoven, ook van modellen die nagenoeg klaar zijn. De door Pininfarina ontworpen sedan Prima, die als conceptcar op de Autosalon van Genève debuteerde, gaat zelfs helemaal niet door.

Wat de gevolgen zijn bij Jaguar en Land Rover is nog niet helemaal duidelijk. De introductie dit jaar van de nieuwe XJ gaat gewoon door. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van de compacte Land Rover LRX. Dit model is te belangrijk voor de toekomst van Land Rover om vertraging op te lopen.