Hij zou pas volgend jaar plaatsvinden maar de organisator maakt nu al bekend dat de Autoshow van Londen niet doorgaat. De economische recessie gooit roet in het eten van de show, die toch al op de tocht stond omdat tegelijkertijd de Olympische zomerspelen plaatsvinden in de Britse hoofdstad.

Autofabrikanten laten het massaal afweten op autoshows die geen internationale status hebben. Londen is een van die shows, ruim een jaar voor de start is al duidelijk dat het animo voor deelname zeer laag is. De organisator heeft daarom besloten een streep te zetten door de 2010-editie. Vorig jaar beleefde de Autoshow in Londen nog een goed jaar, met als belangrijkste primeur de Opel Insignia.

Het nieuws komt helaas niet als een verrassing. De timing van de show was toch al slecht, omdat tegelijkertijd de Olympische zomerspelen worden gehouden in Londen. Die zouden de aandacht voor de Autoshow volledig wegnemen. Waarschijnlijk keert de London Motorshow in 2012 gewoon weer terug.

Ook andere autoshows hebben last van de economische crisis. Dat de AutoRai doorgaat is te danken aan de organisatoren, die op het laatste moment besloten het roer om te gooien. Dankzij een nieuw concept waardoor deelname voor de merken veel goedkoper is kan de show toch nog doorgaan. Toch laten veel grote merken het afweten in Amsterdam, zoals Peugeot, Fiat, Renault en Nissan. In Spanje heeft de overheid een manier gevonden om exposanten naar de Autoshow van Barcelona te lokken: alle marketingkosten voor de show zijn aftrekbaar.