Infiniti Essence

Infiniti heeft twee primeurs op de Salon van Genève: de zeer fraaie conceptcar Essence en de G37 cabrio. Die eerste is een verjaardagscadeautje van het merk aan zichzelf, die tweede komt na de zomer op de markt.

Infiniti verrast op de Autosalon met de Essence. De coupé is een designoefening waarvan delen van het ontwerp terug komen in toekomstige modellen, zo verzekert een woordvoerder van Infiniti in Genève ons. Er zijn dus geen plannen om van de Essence een productiemodel te maken.

Opvallend aan de conceptcar zijn de zeer wulpse wielkasten, die zelfs boven de motorkap uitsteken. Het merk viert z’n twintigste verjaardag in stijl, dat moet gezegd. Om het feestje compleet te maken monteert Infiniti een 320 pk sterke benzinemotor gekoppeld aan een elektromotor. De combinatie is goed voor 600 pk.

Een beetje in de schaduw van al dat (design-)geweld staat de G37 cabrio. Bijna letterlijk, want de auto is weggefrommeld in een hoekje achteraan op de stand. Veel bijzonderheden weet de Infiniti-woordvoerder dan ook niet te melden over de auto. Hij komt in september op de markt, heeft een driedelig stalen klapdak en dezelfde 320 pk sterke V6 onder de motorkap als de G37 coupé.