Lamborghini zet de ontwikkeling van de vierdeurs coupé Estoque voorlopig in de ijskast. Het merk wil zich gaan richten op de core business en zegt dat het niet de juiste tijd is voor een auto als de Estoque. Dat meldt het Britse tijdschrift Autocar.

Met veel bombarie onthulde Lamborghini op de Autosalon van Parijs afgelopen jaar de Estoque, een vierdeurs coupé. Het was nog een conceptcar maar het merk kreeg vele positieve reacties. Het hoofdkantoor in het Italiaanse Sant’Agata was klaar om te starten met de ontwikkeling maar heeft nu voorlopig een streep door het project gezet.

Maurizio Reggiani, directeur research en development, verklaart tegenover het Britse tijdschrift waarom de Estoque voor onbepaalde tijd de ijskast in gaat: “De timing en marktomstandigheden zijn niet goed om een nieuwe modellijn te introduceren.” Het merk wil zich gaan richten op gewichtsbesparing en downsizing van motoren in de huidige modellijnen.

De Estoque die in de Autosalon van Parijs stond zou op een volledig nieuw platform gebouwd worden. Als mogelijke motor noemde het merk een geknepen 5.2 V10, inderdaad hetzelfde blok als dat in de Gallardo LP560-4 ligt. Ook de richtprijs was al bekend, zo’n 250.000 euro. De plannen lagen op het bureau van moederbedrijf Volkswagen maar het merk heeft zelf voortijdig aan de rem getrokken.