Mitsubishi-logo

Mitsubishi gaat flink snijden in z’n Europese activiteiten. De hoofdkantoren in Schiphol-Rijk worden gesloten en de meeste activiteiten verhuizen naar Tokyo. 45 procent van de verkoop- en marketingwerknemers wordt ontslagen.

Mitsubishi gaat de verkoopactiviteiten in Europa voortaan aansturen vanuit Tokyo. Het merk sluit z’n Europese hoofdkantoor in Schiphol-Rijk en ontslaat zo’n tachtig werknemers. Alle activiteiten die te maken hebben met de verkoop van nieuwe auto’s verdwijnen uit Europa.

Een aantal after-sales activiteiten wordt ondergebracht bij het distributiecentrum van Mitsubishi in Born, naast de NedCar-fabriek waar op dit moment de Outlander en Colt worden geproduceerd. De huidige directeur van Mitsubishi Europe, Genishiro Nishina, verhuist mee naar Limburg.

De Japanners voelen zich genoodzaakt flink te bezuigingen als gevolg van de teruggelopen verkoop van auto’s. De recessie zorgde eerder al voor problemen bij NedCar, waar dit jaar 220 mensen op straat komen te staan. Deze nieuwe maatregelen hebben nadrukkelijk geen verdere gevolgen voor de Limburgse fabriek.