Naast de LP 640 Roadster biedt Lamborghini nu ook de Murciélago LP 650-4 Roadster. De naam geeft al aan waarin de verschillen zitten: 10 pk extra en vierwielaandrijving.

Automobili Lamborghini presenteert vandaag de Murciélago LP 650-4 Roadster. De komst van de open tweezitter was eerder al gelekt, maar nu zijn er officiële details en foto’s. Daarop zien we de V12-motor mooi liggen onder het transparante paneel.

De motor heeft 10 pk extra vermogen gekregen ten opzicht van de LP 640 Roadster, waardoor dit nu uitkomt op 650 paardekrachten. Niet dat deze de prestaties verhogen, ook de nieuwe Murciélago sprint vanuit stilstand in 3,4 seconden naar de 100 km/u en de topsnelheid ligt eveneens op zo’n 330 km/u. Het grote verschil zit ‘em in de standaard permanente vierwielaandrijving.

De Lamborghini Murciélago LP 650-4 Roadster is gespoten in Grigio Telesto (grijze) lak. Saai kunnen we het niet noemen, gezien de feloranje Arancio-accenten. Deze zijn te vinden op de voorspoiler, zijskirts, remklauwen en lichtunits. Ook binnen laat oranje van zich horen. Je vindt het in de zittingstiksels, vloermatten, aan het stuur, de schakelflippers, enzovoort. Dat steekt weer mooi af bij de zwarte bekleding van dashboard, deurpanelen, middentunnel en zittingen. De bestuurder mag op Alcantara zitten, de bijrijder op leer.

Het oranje LP 650-4-logo laat iedereen weten dat je in de ‘limited edition’ rijdt, want er zullen maar vijftig stuks geproduceerd worden van deze roadster. Hoeveel de auto precies moet gaan kosten vertelt Lamborghini er nog niet bij.