Audi A2 2000

De Audi A2 keert terug op het autotoneel, maar in een geheel nieuw jasje. De ontwikkeling zou zich al in de conceptfase bevinden. Tegelijk met een conventioneel aangedreven A2 wordt een elektrische Audi A2 geïntroduceerd.

Audi is nooit erg succesvol geweest in het segment van compacte stadsauto’s. De in 1999 geïntroduceerde Audi A2 (foto hiernaast) werd al in 2005 van de markt gehaald vanwege tegenvallende verkoopcijfers. Maar het Duitse merk denkt dat de tijd nu rijp is. Met de stijgende populariteit van kleine, zuinige auto’s en geslaagde introducties van concurrenten als de Mini Cooper en de BMW 1-serie wil Audi het nogmaals proberen met een geheel nieuwe A2.

Het wordt een kleine hatchback die herkenbaar zal zijn als een A2 maar grote verschillen zal vertonen met het eerdere model. De auto komt op een spiksplinternieuw platform te staan dat de basis wordt voor de toekomstige A1 tot en met A3. Het ontwerp zou inmiddels gevorderd zijn tot het conceptstadium en getoond zijn aan de top van het concern.

De productieversie zal echter nog op zich laten wachten. Tegelijk met de introductie van een conventionele Audi A2 wordt namelijk ook een elektrische productieversie gepresenteerd. “Momenteel is het nog zo dat je een auto bedenkt en er achteraf een elektrische van maakt. Met de A2 doen we het omgekeerd,” zo verklaart Research & Development-baas Michael Dick tegen het Britse Autocar. De auto wordt van het begin af aan ontwikkeld voor verschillende aandrijflijnen en daardoor duurt de ontwikkeling langer.