Opel en moederbedrijf General Motors beschikken over voldoende middelen om tot medio april te overleven zonder verdere overheidssteun. Dat zegt de Duitse onderminister van economie na dagen van onderhandelingen over de toekomst van Opel.

De Duitse minister van Economie Karl-Theodor zu Guttenberg was de afgelopen dagen in de Verenigde Staten om te praten met de GM-top over de toekomst van Opel. Beide partijen zeggen dat er een grote stap voorwaarts is gezet maar er zijn ook nog enkele onbeantwoorde vragen.

De onderminister van Guttenberg zegt tegen Duitse media dat Opel voldoende middelen heeft om in ieder geval de komende maand te overleven zonder overheidshulp. Dat geeft de partijen nog wat lucht om de laatste hobbels te nemen.

De Duitse overheid is nog steeds bereid om Opel te helpen maar wil niet dat het overheidsgeld direct of indirect naar General Motors gaat. Guttenberg praatte deze week met GM-baas Rick Wagoner over de kwestie. De Duitser is overtuigd dat zowel GM als de Duitse overheid het beste willen voor Opel, als zelfstandig merk of als onderdeel van GM.