Shell heeft een nieuwe, efficiënte brandstof ontwikkeld: FuelSave Euro95. De benzine vervangt de huidige euro95 en is vanaf 10 april verkrijgbaar. Nederland is het eerste land waar de nieuwe brandstof is te verkrijgen.

FuelSave bevat een stof die zorgt voor wrijvingsverminderding waardoor het energieverlies in de motor wordt beperkt. De hoeveelheid energie die de motor uit de benzine haalt is groter waardoor de auto zuiniger rijdt. Volgens Shell bespaar je een liter benzine op een tank van ongeveer vijftig liter. Afhankelijk van het brandstofverbruik van je auto kom je dus ongeveer 13 kilometer verder op een tank.

FuelSave Euro 95 bespaart niet alleen brandstof, het reinigt ook de motor. Speciale bestanddelen voorkomen de afzetting van vuil in de motor, ook dat heeft een positief gevolg voor het brandstofverbruik. Een schonere motor verbrandt beter z’n brandstof.

Mooie theorie maar hoeveel bespaar je in praktijk als de beloftes van Shell kloppen? Uitgaande van 16.500 km per jaar – het gemiddelde jaarkilometrage in Nederland – bij een benzineauto die 1 op 13 rijdt met een brandstofprijs van 1,20 euro bespaar je jaarlijks 30,50 euro, gelijk aan ruim 25 liter. De nieuwe benzine is niet duurder dan de huidige Euro95. Vanaf 10 april start Shell met de verkoop in Nederland.