Importeur Kroymans kreeg vrijdag surseance van betaling voor de meeste bedrijfsonderdelen. Dat heeft gevolgen voor de deelname van enkele merken aan de AutoRai. Het goede nieuws is dat Alfa Romeo, Jaguar, Kia en Saab aanwezig zijn in Amsterdam.

Automotive Online meldt dat Alfa Romeo, Jaguar, Kia en Saab gewoon aanwezig zijn op de AutoRai, ondanks de nijpende situatie bij de importeur. De Amerikaanse merken Cadillac, Corvette en Hummer moeten helaas bij de afvallers bijgeschreven worden.

Het verschil heeft te maken met de berichten dat het importschap van de drie Amerikaanse merken onder de surseance van betaling valt en de andere vier merken niet. Binnenkort wordt duidelijk hoe de constructie in elkaar zit, want voor de bedrijfsonderdelen Kroymans Car Import en Kroymans Import Europe vroeg het merk surseance van betaling aan. Daar vallen dus ook Alfa, Jaguar, Kia en Saab onder.

Misschien dat GM Europe nog iets kan betekenen voor de Amerikaanse merken op de AutoRai. De ruimte is inmiddels gereserveerd maar een woordvoerder van GM heeft tegen Automotive Online gezegd dat het concern ‘afwacht wat de juridische gevolgen van de surseance zijn.’ Daarover moet later deze week duidelijkheid komen.