SsangYong SUV

Vorig jaar onthulde SsangYong op de Autosalon van Parijs de C200, een conceptcar voor een compacte SUV. Sindsdien is er veel gebeurd, het merk wordt op dit moment door de rechter beschermd tegen de schuldeisers. Ondertussen heeft de ontwikkeling van de C200 niet stil gestaan.

SsangYong onthult volgende maand op de Autoshow van Seoul de productieversie van de C200. Daarvan zwerft deze afbeelding over het internet. Nog dit jaar moet de auto bij de Koreaanse dealers staan en volgend jaar volgt Europa, hoewel sommige landen geen importeur meer hebben. De Nederlandse import vindt tegenwoordig vanuit België plaats, sinds importeur Kroymans eind vorig jaar de stekker eruit trok.

De C200, waarvan de uiteindelijke typenaam nog niet bekend is, moet SsangYong er weer bovenop helpen. Een nieuwe, schonere dieselmotor is een van de belangrijkste troeven. De auto krijgt een zelfdragende carrosserie, in plaats van het ouderwetse ladderchassis van de huidige SsangYong-modellen. Dat komt de rij-eigenschappen ten goede.

De compacte SUV is getekend door Italdesign, het ontwerpbureau van Giugiaro. Het merk kan zich geen controversiële ontwerpen als de Actyon en de Rodius veroorloven, de nieuwe SUV moet een groot publiek aanspreken. We zijn benieuwd of SsangYong nog de tijd krijgt om dát te bewijzen.