Lancia heeft de prijs bekend gemaakt van de Delta met 1.8 turbobenzinemotor met 200 pk. De sterkste Delta kost minimaal 33.245 euro. De auto heeft een groen energielabel C en staat deze maand in de showroom.

Lancia rondt de line-up met benzinemotoren naar boven toe af met de nieuwe 1.8 Di Turbo Jet. ‘Di’ roept wellicht verwarring op, het staat niet voor diesel maar voor Directe Injectie. De nieuwe 1.8 turbomotor heeft maar liefst 200 pk waarmee de Delta in 7,4 seconden vanuit stilstand 100 km/u bereikt en desgewenst doorgaat totdat de naald van de teller 230 aanwijst.

Lancia levert de 1.8 Turbo standaard met een sequentiële automaat met zes versnellingen. Deze past het schakelgedrag automatisch aan de rijomstandigheden aan. De bestuurder kan daarnaast zelf kiezen uit drie schakelprogramma’s: Winter, Normaal en Sport.

De 1.8 Di Turbo Jet is alleen verkrijgbaar als Oro voor 33.245 euro en als luxe Platino voor 36.245 euro. Die laatste is voorzien van opties als twee zone airconditioning, panoramadak, 17 inch lichtmetalen wielen, een combinatie van leder en alcantara bekleding, in twee kleuren uitgevoerde carrosserie en een radio/cd/mp3-speler. De 200 pk sterke Delta staat deze maand in de showroom.