Sloopregeling

UPDATE: De sloopregeling zal al op vrijdag 29 mei operationeel zijn.
Op 1 juni gaat waarschijnlijk de sloopregeling in Nederland van start. Dat heeft minister van milieu Jacqueline Cramer bekend gemaakt. Afhankelijk van het bouwjaar, de brandstof en het soort auto kan de sloopbonus oplopen tot 1.750 euro.

Minister Jacqueline Cramer kondigt aan dat de sloopregeling hoogstwaarschijnlijk op 1 juni van start gaat. Het rijk investeert in totaal 65 miljoen euro in de sloopregeling, de Bovag, Rai en Auto Recycling Nederland dragen nog eens 20 miljoen extra bij. De overheid verwacht dat 80.000 tot 100.000 consumenten gebruik maken van de regeling.

Bijzonder aan de regeling in Nederland is – in tegenstelling tot sloopregelingen in het buitenland – dat je niet verplicht bent een nieuwe auto te kopen, ook bij aanschaf van een gebruikte auto kom je in aanmerking voor een sloopbonus. Voor benzineauto’s geldt dat de aan te schaffen auto van na 2001 moet zijn, als je in de markt bent voor een dieselauto dan moet deze voorzien zijn van een roetfilter.

De in te leveren auto moet verzekerd zijn, een Nederlands kenteken dragen en een apk-keuring hebben die nog minimaal drie maanden geldig is. Ook moet de auto minimaal een jaar in bezit zijn. Voor benzineauto’s van voor 1990 ontvang je 750 euro bonus bij inlevering. Benzineauto’s met bouwjaar 1990 tot en met 1995 en dieselauto’s van voor 2000 zijn goed voor een bonus van 1.000 euro. Voor bestelauto’s – met dieselmotor – met bouwjaar tot en met 1999 en een leeggewicht van meer dan 1.800 kg ontvang je 1.750 euro bonus.