Volkswagen en de Chinese autofabrikant BYD (Build Your Dreams) hebben een intentieverklaring getekend voor een samenwerking. De twee bedrijven gaan samen optrekken op het gebied van elektrisch aangedreven voertuigen.

Volkswagen schakelt de hulp van een Chinees bedrijf in om expertise in huis te halen op het gebied van elektrisch aangedreven auto’s en lithium-ion accu’s. Met name voor dergelijke techniek op de Chinese markt is de beoogde samenwerking belangrijk voor de Duitsers.

Een delegatie van het Chinese concern bezocht afgelopen week het technologische centrum van Volkswagen. Ook reden de hoge heren enkele testronden op de testbaan van Volkswagen in Wolfsburg. De Chinezen probeerden een nog geheim, elektrisch aangedreven prototype uit en reden met de hybride Golf, die volgend jaar op de markt moet komen.

De precieze invulling van de samenwerking moeten de bedrijven in de komende weken invullen. Het ligt voor de hand dat BYD accu’s gaat bouwen voor Volkswagen. Het Chinese concern is namelijk niet alleen producent van auto’s, BYD begon ooit als batterijfabrikant.