Het gigantische themapark van Ferrari in Abu Dhabi begint vorm te krijgen. De Ferrari-rode, 200.000 meter grote overkapping is opgeleverd. In 2010 moet Ferrari World de deuren openen voor het publiek.

Tegelijk met de eerste Formule 1-race in Abu Dhabi is de spectaculaire overkapping van het Ferrari themapark opgeleverd. Het dak is zo ontworpen dat de warmte en zonnestralen niet naar binnen dringen. Het ontwerp is geïnspireerd op Ferrari-koetswerken.

In de constructie is 35.000 ton staal verwerkt. In het midden domineert het grootste Ferrari-logo ter wereld, dat 65 bij 48,5 meter meet. Het themapark ligt pal naast het gloednieuwe Formule 1-circuit van Abu Dhabi. Volgens Ferrari is dit de ideale plaats voor een themapark, omdat Abu Dhabi centraal tussen Azië, Europa en Afrika ligt.

Onder de overkapping wordt gewerkt aan een twintigtal attracties, waaronder de snelste achtbaan ter wereld. Deze gaat zo’n 200 km/u en moet je het gevoel geven in een Formule 1-auto te zitten. Het is straks mogelijk om een ritje te maken door een nagebouwde motor van de Ferrari 599. Ook kun je de G-krachten van Formule 1-race meemaken in de G-Force-experience, die je katapulteert naar 62 meter hoogte – door het dak heen – en weer terug.