Terwijl de herfst definitief lijkt te zijn begonnen kunnen we voor het eerst kennis maken met de zomerse Mercedes E-Klasse Cabriolet. De getoonde afbeeldingen zijn uitgelekt via een Europees patentenbureau.

De eerste plaatjes van de Mercedes E-Klasse zijn op straat terecht gekomen. Het zijn de officiële tekeningen die door Mercedes werden ingediend bij een Europees patentenbureau. Het ontwerp is niet echt een verrassing, na de coupé was het uiterlijk van de cabriolet niet al te moeilijk voor te stellen.

Mercedes houdt vast aan de stoffen kap, een stalen klapdak blijft voorbehouden aan de SLK en SL. Qua motoren verwachten we geen verrassingen, ook hier dient de coupé als voorbeeld. Het gamma benzinemotoren zal starten bij de 1.8 turbo – de 250 CGI – en loopt door tot de 5,5 liter V8 met 388 pk. Ook staan er twee diesels op het programma.

De auto ziet waarschijnlijk officieel het daglicht op de aankomende autoshow van Detroit, die in januari de deuren opent. Nog voor de zomer staat de cabriolet in de showroom en dat is een warme gedachte nu de buitentemperaturen afnemen.