Opel heeft de Corsa Ecoflex nog eens onder loep genomen en voerde diverse aanpassingen door. De auto is sterker en schoner geworden maar komt net niet in aanmerking voor veertien procent bijtelling.

Opel voorziet de vernieuwde Ecoflex van een sterkere dieselmotor. De cilinderinhoud is met 1,3 liter hetzelfde maar het blokje produceert nu 95 pk, een toename van 28 procent. Daarmee spint de Corsa in 12,3 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 177 km/u.

Het verbruik is met tien procent afgenomen tot 3,7 l/100 km (1 op 27). De CO2-uitstoot bedraagt slechts 98 g/km in het geval van de driedeurs, de vijfdeurs stoot 1 g/km meer uit. De grens voor veertien procent bijtelling en andere fiscale voordelen ligt voor dieselauto’s op 95 g/km, daar zit de Ecoflex net boven. De Corsa komt wél in aanmerking voor twintig procent bijtelling.

Ten opzichte van de gewone Corsa’s staat de Ecoflex 20 mm dichter bij het asfalt. Ook heeft de zuinige Corsa een aangepaste motorafstelling, banden met lagere rolweerstand en speciale wieldoppen. De Ecoflex staat in januari in de showroom in twee uitvoeringen, Selection en Edition. Voorheen was er slechts een uitrustingsniveau. De nieuwe prijs is nog niet bekend.