Hummer H3T

De overname van Hummer door de Chinese machinebouwer Tengzong is nog niet in kannen en kruiken. De Chinese overheid moet nog haar goedkeuring geven aan de overname en heeft tot nu toe ‘nog geen verzoek ontvangen’.

Vrijdag tekenden General Motors en Tengzong een definitieve overeenkomst. Het Chinese bedrijf wordt voor tachtig procent eigenaar van het SUV-merk en de Hummer-activiteiten blijven grotendeels op Amerikaans grondgebied opereren.

Nu blijkt dat die ‘definitieve overeenkomst’ allerminst zeker is. De Chinese overheid moet namelijk haar goedkeuring geven aan de overname en heeft tot nu toe nog geen verzoek ontvangen van Tengzong. De plaatselijke overheden rapporteren de gang van zaken nu aan de landelijke overheid.

Bij de regering is nog geen enkele specifieke informatie bekend van de overname. Ze wacht nu op een verzoek van Tengzong tot goedkeuring maar daar maakt de machinebouwer blijkbaar geen haast mee. Eerder werd al duidelijk dat China niet zit te wachten op Hummer vanwege het vervuilende imago dat de Amerikaanse terreinauto’s dragen.