Balkenende en Masuko

Minister-president Balkenende heeft een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van Mitsubishi in Japan. Hij had een ontmoeting met Mitsubsihi-president Osamu Masuko, die beloofde Nederland te ondersteunen in het stimuleringsplan voor elektrische mobiliteit.

Balkenende bezocht in Japan het hoofdkantoor van Mitsubishi en had daar een ontmoeting met de grote baas van het merk, Osamu Masuko. Nederland wil elektrisch rijden de komende jaren stimuleren en Mitsubishi gaat de Nederlandse overheid daarbij helpen.

Het Japanse merk gaat iMiEV’s leveren aan overheden. Zo hoopt Mitsubishi het autootje te promoten en kan Nederland een praktijktest uitvoeren met elektrische auto’s. Eerder al maakte Mitsubishi dergelijke afspraken met de overheden in Monaco, Hong Kong en IJsland.

Masuko heeft officieel steun toegezegd aan Nederland voor een succesvolle uitrol van het elektrische mobiliteitsprogramma. Eind september stelde Mitsubishi aan de Nederlandse ambassade in Japan al een oranje iMiEV ter beschikking. Toch duurt het nog tot eind 2010 voordat de linksgestuurde uitvoering naar Nederland komt.