Seat Leon Cupra

Seat werkt aan een Coupé-model op basis van de Leon. Dat heeft het Britse tijdschrift Autocar opgemaakt uit de mond van Seat’s verkoopdirecteur Jan Lafrentz.

Over twee jaar brengt Seat een Coupé op basis van de Leon op de markt. Dat heeft verkoopdirecteur Jan Lafrentz tegen een Brits tijdschrift gezegd. De auto moet het sportieve imago van Seat opvijzelen, het ontwerpvoorstel ligt al klaar.

“We zien de Leon en Ibiza als de twee belangrijkste modellen in onze line-up dus het is belangrijk om zoveel mogelijk uitvoeringen op de markt te brengen. Een coupé op basis van de Leon is eenvoudiger te realiseren en heeft meer kans op succes dan een coupé die op de Ibiza is gebaseerd”, aldus verkoopdirecteur Jan Lafrentz. Voor de Ibiza staat een sportief vormgegeven stationwagen op stapel, waarvan we op de IAA in Frankfurt al even mochten voorproeven.

Hij geeft aan dat de Volkswagen Scirocco veel goeds heeft gedaan voor het merkimago van Volkswagen. “Ik geloof dat zo’n model voor het imago van Seat nog van veel grotere waarde is.” De Coupé zal gebaseerd worden op de volgende generatie Leon, die in 2011 eveneens het daglicht ziet.