Een occasionverkoper in Japan heeft zijn eigen sportauto ontwikkeld: de Supasse V. Hij lijkt nog het meest op een te heet gewassen Ferrari Enzo. De plannen zijn serieus, de komende vier jaar moeten er honderd exemplaren gebouwd worden.

De Supasse V is een soort van mini supercar, die plaats biedt aan twee personen. Het Japanse autobedrijf Suzusho, dat handelt in occasions, heeft de sportauto zelf gebouwd. Het ontwerp komt van de Japanse F1-engineer Kenji Mimura, die duidelijk de Ferrari Enzo als voorbeeld nam.

De Supasse V weegt slechts 850 kg dankzij het veelvuldig gebruik van aluminium en composietmateriaal. De auto is opgebouwd rondom een buizenframe en wordt aangedreven door een Mazda-motor. De 2,3 liter viercilinder, afkomstig uit de 3 MPS, levert in de Supasse V 270 pk bij 5.500 tpm.

Wat de prestatiecijfers zijn maakt het Japanse bedrijf pas later bekend. Suzusho wil vanaf 2010 in vier jaar tijd honderd exemplaren van de Supasse V gaan bouwen. De verwachte verkoopprijs is omgerekend zo’n 204.000 euro. Op de autoshow van Tokio, die volgende week van start gaat, stelt het bedrijf z’n creatie voor aan het grote publiek.