Land Rover heeft vandaag bevestigd dat een productieversie van de LRX concept car in productie zal gaan. Het nieuwe model zal volgend jaar worden geïntroduceerd als compacte Range Rover en vanaf 2011 in de showroom staan.

De nieuwe, compacte Range Rover, die is ontworpen en ontwikkeld in Land Rover’s designcentrum in Gaydon, zal ‘de kleinste, lichtste en efficiëntste auto zijn die het merk ooit heeft geproduceerd’. Het nieuwe model zal worden gebouwd in Land Rover’s fabriek in Halewood.

Phil Popham, Managing Director van Land Rover, verklaarde vanochtend: “De productie van een compact Range Rover model is uitstekend nieuws voor onze medewerkers, dealers en klanten. Het is een duidelijke demonstratie van ons vastberaden streven om te investeren in een duurzame toekomst en om onze klanten relevante modellen aan te blijven bieden, met de toonaangevende omvang van capaciteiten waar wij wereldwijd om bekend staan.” Hij vervolgt: “Feedback uit klantonderzoeken versterkt onze visie dat een productievariant van de LRX Concept ons merk nog begeerlijker zal maken en absoluut aan de hooggespannen verwachtingen van onze klanten zal voldoen.”

Gerry McGovern, Design Director van Land Rover, vervolgt: “Het nieuwe model zal een natuurlijk verlengstuk zijn van het Range Rover programma. Het is een perfecte aanvulling op de bestaande modellen en helpt ons een nieuw segment te definiëren. De auto zal trouw blijven aan het concept en zich onderscheiden door vele bekende Range Rover ontwerp-elementen, zoals de in de voorspatborden doorlopende motorkap, het ‘zwevende dak’ en de solide houding met wielen op de hoeken van de auto.” Details over de nieuwe, compacte Range Rover worden volgend jaar bekendgemaakt.