Hyundai komt met een gefacelifte Santa Fe naar de IAA in Frankfurt. De optische wijzigingen zijn minimaal maar onder de motorkap verandert er het nodige.

Een ware stormvloed aan Hyundai-nieuws komt op ons af. Het Koreaanse merk neemt naast de ix35, de ix-Metro conceptcar en de i10 Electric de gefacelifte Santa Fe mee naar de IAA in Frankfurt die later deze maand plaatsvindt.

In de vernieuwde Santa Fe maakt de 2.7 V6 plaats voor een 2,4 liter viercilinder met 174 pk. Door de nieuwe motor daalt de CO2-uitstoot van de voorwielaangedreven versie van 241 g/km naar 205 g/km. De 4WD stoot voortaan 208 g/km uit. Hyundai komt ook met een nieuwe 2.2 dieselmotor voor de Santa Fe. Deze heeft 197 pk, 420 Nm koppel en stoot 171 g/km CO2 uit. Om zuinig rijden te stimuleren is elke Sante Fe voorzien van een digitale Eco Coach.

Optisch blijven de wijzigingen beperkt tot iets andere koplampen, een nieuwe voorbumper en grille, nieuwe uitlaatpijpen en iets anders ingedeelde achterlichten – die nu overigens wel erg lijken op de exemplaren die Mazda op de 3 schroeft. Het nieuwe familiegezicht van Hyundai, zoals op de ix35, is nog niet aan de Sante Fe voorbehouden. Begin 2010 staat de vernieuwde Sante Fe in de showroom.