Giancarlo Fisichella

Giancarlo Fisichella verhuist per direct van team Force India naar Ferrari. De Italiaan vervangt zijn landgenoot Luca Badoer die op zijn beurt de geblesseerde Felipe Massa verving. Fisichella zal het seizoen bij Ferrari afmaken en start volgende week in de Grand Prix van Italië al voor zijn nieuwe team.

Giancarlo Fisichella wordt de nieuwe tweede coureur bij Ferrari voor de rest van het seizoen. De Italiaan neemt de plaats in van Luca Badoer, die de afgelopen twee races reed als vervanger voor de geblesseerde Felipe Massa. Badoer eindigde beide races roemloos als laatste.

Nu duidelijk is dat Massa dit seizoen niet meer terug zal keren heeft Ferrari de ervaren Fisichella aangetrokken, die afgelopen weekend nog tweede werd in de Grand Prix van België. Hij tekent een lange-termijn-contact bij Ferrari, wat betekent dat hij volgend seizoen test- en reserverijder wordt bij het team.

Vijay Mallya, teambaas van Force India, laat Fisichella gaan zonder dat Ferrari een afkoopsom hoeft te betalen. Hij gunt Fisichella zijn overstap en bedankt de coureur voor de grote bijdrage die hij heeft geleverd aan het nog jonge F1-team. Waarschijnlijk krijgt Vitantonio Liuzzi, de huidige testcoureur van Force India, het stoeltje van Fisichella.