Fisker Karma

Importeur Kroymans maakt na het dramatische faillissement een doorstart. Het bedrijf neemt de distributie van de revolutionaire Fisker Karma op zich. Halverwege 2010 moet de verkoop in Nederland starten.

Kroymans herrijst uit de as. De voormalige importeur van Kia, Alfa Romeo, Jaguar, Saab en diverse Amerikaanse merken maakt een doorstart als distributeur van Fisker. Het bedrijf gaat de Fisker Karma plug-in hybride vanaf volgend jaar in Nederland verkopen.

De fraaie en revolutionaire Karma gaat in Nederland voor een bedrag van minder dan 100.000 euro verkocht worden. Over de auto hoeft geen BPM betaald te worden en de eigenaar wordt vrijgesteld van wegenbelasting. Voor zakelijke bestuurders geldt het aantrekkelijke bijtellingstarief van veertien procent.

Deze voordelen zijn te danken aan de CO2-uitstoot van slechts 83 g/km. Fisker geeft voor de auto een brandstofverbruik op van slechts 1 op 28,5. Ook is het mogelijk om over een afstand van 80 kilometer volledig elektrisch te rijden – waarbij de CO2-uitstoot uiteraard daalt naar 0 g/km. De auto heeft een gecombineerd vermogen van 403 pk waarmee een acceleratie van 0 naar 100 km/u in zes seconden mogelijk is.