Lexus LF-Ch

Lexus heeft de eerste afbeelding vrijgegeven van de LF-Ch, een conceptcar van een ‘premium compact’ in het C-segment. De conceptauto heeft een hybride aandrijflijn en debuteert op de IAA in Frankfurt volgende maand.

Lang geleden kondigde Lexus de compacte hatchback al aan en nu kunnen we eindelijk de eerste blik werpen op de Japanse concurrent van de BMW 1-serie en Audi A3. Hoewel de auto, die debuteert op de IAA in Frankfurt, nog een concept is wijkt het uiteindelijke productiemodel hiervan slechts twintig procent af.

De LF-Ch is een vijfdeurs omdat dit volgens Lexus praktisch is en ‘een belangrijke eis van klanten in dit segment’. Daarmee heeft ‘ie alvast een kleine achterstand op de Audi A3 en BMW 1-serie, die ook als driedeurs verkrijgbaar zijn.

De conceptauto is een hybride, het uiteindelijke productiemodel zal ook met conventionele aandrijflijnen verkrijgbaar zijn. Het hybridesysteem in de LF-Ch is geleend van de Prius, waardoor het ook mogelijk is om volledig elektrisch te rijden. Meer informatie maakt Lexus bekend op de IAA in Frankfurt later deze maand.