Ook het luxemerk Rolls-Royce gaat haar aandrijflijnen efficiënter en schoner maken. Verschillende mogelijkheden worden onderzocht. De limousine Phantom wordt gezien als de ideale kandidaat om uit te rusten met een elektrische aandrijving.

Tegenover het Duitse blad Auto Motor und Sport onthult firma-woordvoerder Richard Carter dat het merk alle opties open houdt. Rolls-Royce kan de veelgeroemde EfficientDynamics-technologie van moederbedrijf BMW gaan toepassen. Daarnaast kijkt het Britse merk naar hybride aandrijflijnen; ook daarvoor kan het bij BMW gaan shoppen. Een elektrische aandrijving behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Voor wie zich achter de oren krabt zegt Carter: “Juist bij een auto als de Phantom is een elektrische aandrijving een ideale optie.” Hij verklaart dat het bij een zware en grote auto als de Rolls-Royce Phantom niet echt uitmaakt dat er een zwaar accupakket in komt te liggen. Een elektromotor komt daarbij tegemoet aan enkele belangrijke ontwikkelcriteria voor limousines, zoals het maken van zo weinig mogelijk geluid en het snel beschikbaar zijn van een groot vermogen.

De hogere prijs voor de accuset is in het luxe-segment evenmin een punt. Net als het beperkte aantal kilometers dat beschikbaar is na een oplaadbeurt, want: “Met zo’n auto rijdt men vooral van de woning of het hotel naar de opera of het vliegveld.” De plannen voor een elektrische Rolls-Royce zijn echter nog dusdanig pril dat het merk nog geen technische details of een planning kan geven.