Audi teaser

Audi laat op de aanstaande IAA in Frankfurt een elektrisch aangedreven sportauto zien. Het Duitse merk doet nog bijzonder vaag over de te onthullen conceptcar. Serieuze productieplannen hoeven we voorlopig in ieder geval niet te verwachten.

Het lijkt een ware wedloop te worden in Frankfurt: wie onthult de coolste elektrische auto? Mercedes kondigde al een elektrische SLS aan en BMW komt met de Vision Efficient Dynamics naar de autoshow, die later deze maand van start gaat.

Audi laat zich niet onbetuigd en lanceert alvast een vage teasersite om het publiek warm te maken voor de elektrische sportauto. Het enige dat Audi kwijt wil over de auto is: “Elektriciteit zal met al zijn kracht en vermogen volledig ongetemd en onbeheerst vrijkomen”.

Om dat te illustreren plaatste het merk een viertal vage filmpjes op de website, een ervan kun je hieronder zien. De teaserfoto die we elders op de site vonden suggereert dat het om een elektrisch aangedreven R8 gaat. We moeten wachten tot 15 september totdat Audi de auto onthult op de IAA in Frankfurt. Dat zal in ieder geval een conceptcar zijn die nog ver van de werkelijkheid af staat.