Gumpert Apollo

De Duitse sportautofabrikant Gumpert is van de ondergang gered. Een anonieme investeerder heeft de fabriek een financiële injectie gegeven waardoor de productie weer op gang kan komen.

Gumpert leeft weer. Vorige maand vroeg de sportautofabrikant zijn faillissement aan nadat banken weigerden nog nieuwe leningen te verstrekken. Ook de lokale overheden waren niet bereid om Gumpert te steunen en een faillissement leek zo goed als zeker.

Eigenaar Roland Gumpert gaf niet op en vond in Zuidoost-Azië een nieuwe geldschieter. De identiteit van de investeerder is geheim maar zeker is dat de Duitse fabrikant is gered. De naar huis gestuurde medewerkers mogen weer terugkomen.

De productie van de Apollo sportauto is langzaam opgestart. Gumpert heeft weer geld om toeleveranciers te betalen dus de onderdelen komen weer binnen. Er is zelfs geld om volgend jaar een nieuw model op de markt te brengen. Dat model moet, zowel qua prijs als qua rij-eigenschappen, voor een breder publiek toegankelijk worden dan de Apollo.