Hij ziet eruit als een auto uit de jaren ’20 van de vorige eeuw maar onderhuids schuilt moderne elektrotechniek: de Takayanagi Miluira. Het is niet zomaar een ontwerpgrapje, in maart levert het Japanse merk de eerste exemplaren af.

Takayanagi Miluira, dat is de naam van dit bijzonder ogende autootje. Hij ziet eruit alsof ‘ie is weggereden uit de jaren ’20 maar niets is minder waar: dit is een gloednieuwe auto die ook nog eens op elektriciteit rijdt.

Stel je van de prestaties niet al te veel voor: de topsnelheid is slechts 60 km/u en na 35 kilometer zijn de accu’s al leeg. Vervolgens duurt het 12 uur om de batterijen via een huis-tuin-en-keuken stopcontact weer op te laden. Praktisch is de Takayanagi ook niet: er is slechts plek voor de bestuurder. Die neemt wel plaats op een bijna koninklijke zetel.

Met een lengte van slechts 2,18 meter kun je moeilijk van een auto spreken. De prijs weerspreekt dat, het Japanse merk vraagt omgerekend ruim 55.000 euro voor de Miluira. De orderboeken in Japan zijn geopend, de eerste afleveringen vinden in maart plaats. Er zijn, helaas voor de geïnteresseerden, geen exportplannen.