Update: Citroën heeft een tweede teaser vrijgegeven waarop de contouren van de auto al iets beter zichtbaar zijn (derde afbeelding).

Citroën toont op de aanstaande autosalon van Genève een studiemodel van de DS4. Het Franse merk laat nu alvast de eerste teaser zien.

Citroën brengt een conceptcar mee naar de autosalon van Genève volgende maand. Het studiemodel is een zeer serieuze voorbode van de DS4, een cross-over-achtig model op basis van de volgende generatie C4. Op de Facebook-pagina van Citroën staat alvast de eerste teaser.

Zo kunnen we nu al een eerste blik werpen op het studiemodel. De auto zal veel overeenkomsten vertonen met de C-Sportlounge Concept uit 2005 (tweede afbeelding). De trapeziumvormige grille kennen we al van de DS3, het kleine broertje van de DS4.

De DS4 zal net als de DS3 een stapje hoger op de ladder staan dan het model waarop hij is gebaseerd. De nieuwe C4 komt volgend jaar op de markt, later gevolgd door de DS4. Op basis van de huidige C5 komt er ook nog een DS5, ook dat zal een cross-over model zijn. Citroën houdt de kaken nog stijf op elkaar over de DS4. En dus zullen we geduld moeten hebben tot de autosalon van Genève volgende maand.