Ferrari GTO

Een groot deel van de Ferrari-collectie van de gevallen autohandelaar Frits Kroymans gaat naar de Verenigde Staten. Verzamelaar Tom Price kocht 21 klassieke Ferrari’s van de curator van het Kroymans-imperium.

De indrukwekkende Ferrari-collectie van Frits Kroymans gaat voor een groot deel naar de Verenigde Staten. 21 klassieke Ferrari’s zijn door de curator verkocht aan de Amerikaanse verzamelaar Tom Price. Hoewel de verkoop al vorig jaar plaatsvond zijn nu pas de laatste obstakels weggenomen voor de definitieve verkoop.

Hoeveel er is betaald is niet bekend gemaakt maar Amerikaanse media spreken van dertig miljoen dollar (bijna 22 miljoen euro). Het topstuk van de collectie is een Ferrari 250 GTO. Waarschijnlijk verkoopt de nieuwe eigenaar een deel van de collectie weer door.

De collectie klassieke Ferrari’s is een van de grootste verkochte Ferrari-verzamelingen van de laatste decennia. In 1992 kocht F1-baas Bernie Ecclestone een nog grotere collectie race-Ferrari’s van een Zwitserse verzamelaar. Overigens zijn de 21 auto’s die nu van eigenaar gewisseld zijn niet alle Ferrari’s uit de voormalige Kroymans-collectie. Verschillende exemplaren werden apart verkocht door de curator en de autohandelaar heeft zelf ook nog enkele auto’s in bezit.