Mazda MX5 20th Anniversary

Mazda viert het twintigjarig bestaan van de MX5 met een gelimiteerde oplage. De 20th Anniversary wordt in een oplage van 2.000 stuks geproduceerd en is speciaal voor Europa.

De Mazda MX5 bestaat twintig jaar en dat moet gevierd worden. Mazda doet dat met de 20th Anniversary-editie, een tot 2.000 stuks gelimiteerde oplage van de roadster. Elk exemplaar krijgt een roestvrijstalen plaatje met daarop het serienummer.

De 20th Anniversary is opgeleukt met een stylingpakket. Dat bestaat uit een chromen grille en chromen accenten rond de mistlichten, deurgrepen, grille en in de koplampen. 17 inch lichtmetalen wielen en speciale logo’s maken het feest compleet.

Mazda levert de auto in drie kleuren – blauw, wit en rood – die terugkeren in het interieur. Onder de motorkap zorgt een veerpootbrug voor een betere stijfheid. Alle Anniversary-uitvoeringen zijn uitgerust met de bekende 1,8 liter benzinemotor. De feest-MX5 debuteert op de autosalon van Genève in maart en is kort daarna verkrijgbaar. De prijs is nog niet bekend.