Saab-logo

General Motors heeft de verkoop van Saab aan Spyker afgerond. Vandaag begint de nieuwe toekomst van het Zweedse merk onder Nederlandse vleugels.

De verkoop van Saab aan Spyker is afgerond. “Deze transactie is het resultaat van maandenlang hard werken en intensieve onderhandelingen”, aldus John Smit van GM, die de verkoop in goede banen moest leiden. “We zijn blij met de verkoop en dat er nu een mooie toekomst is voor dit unieke merk. Het is een grote dag voor alle Saab-medewerkers.”

Ook Nick Reilly, CEO GM Europe, is blij dat Saab is verkocht: “We hebben vorig jaar met vele partijen om de tafel gezeten om een oplossing voor Saab te vinden. Ik ben blij dat die er nu is en dat de vele arbeidsplaatsen in Zweden en daarbuiten behouden kunnen blijven.”

Spyker topman en kersverse Saab-eigenaar Victor Muller gelooft in de toekomst van Saab. “De toekomst van Saab is veilig gesteld. Vanaf vandaag concentreren we ons op het herstel van Saab. We brengen de emotie in Saab-modellen weer terug”, zo zegt Muller. Hij wil weer ‘echte Saabs’ gaan maken. “Saab Saabs.”