Chevrolet laat volgende week op de autoshow van Detroit de Aveo RS zien. Dat is een opgetuigde conceptcar die alvast het design van de volgende generatie Aveo laat zien.

Chevrolet gunt het publiek alvast een blik op het ontwerp van de nieuwe Aveo, die in 2011 op de markt komt. Ook in Amerika wordt het model leverbaar en dus laat Chevrolet op de autoshow van Detroit alvast een sportief voorproefje zien.

Met de nieuwe Aveo wil Chevrolet de positie in het compacte segment versterken. De auto moet meer emotie oproepen. Het design leunt sterk op dat van de Spark en Cruze, ook in het interieur zie je dat terug. Als je de dikke wielen, speciale koplampen en de spoilers wegdenkt dan zie je de nieuwe Aveo staan.

Net als de Spark heeft de nieuwe Aveo een hoge schouderlijn. De deurgrepen zijn weggewerkt bij de C-stijl, waardoor het volgens Chevrolet lijkt alsof de Aveo geen achterportieren heeft. Ook bij de Spark paste Chevrolet dit ontwerptrucje toe – naar goed Italiaans voorbeeld. De achterlichten lijken volgens Chevrolet op die van een motorfiets.