Toyota logo

Het probleem van de haperende gaspedalen breidt zich nu ook uit naar Europa. Naar verwachting moet Toyota op ons continent ruim twee miljoen auto’s terugroepen.

De problemen rondom de haperende gaspedalen van Toyota breiden zich uit naar Europa. Nadat het merk in de Verenigde Staten al meer dan vijf miljoen auto’s terughaalde naar de garage roept het merk nu ook in Europa auto’s terug. Toyota zoekt op dit moment nog uit om hoeveel exemplaren het exact gaat. Diverse media schatten dat er zo’n twee miljoen auto’s terug worden geroepen.

Ook in China moeten auto’s terug naar de dealer, hier gaat het om 75.000 stuks. Het is nog niet bekend om hoeveel gevallen het in Nederland gaat. De Toyota’s hebben een technisch probleem met het gaspedaal – dat blijft in sommige gevallen hangen met alle gevolgen van dien. Volgens Amerikaanse media zijn hierdoor in de V.S. al enkele dodelijke slachtoffers gevallen.

Woensdag maakte Toyota al bekend dat in Amerika de productie en verkoop van acht modellen tijdelijk wordt stopgezet om het probleem te kunnen oplossen. In Europa worden deze drastische maatregelen vooralsnog niet genomen.