Saab-logo

Spyker dient donderdag een derde bod in voor de overname van Saab. Het is de laatste kans voor Saab om aan ontmanteling te ontkomen.

General Motors heeft geïnteresseerden tot 7 januari de tijd gegeven om een bod in te dienen voor Saab. Spyker dient die dag het derde en laatste bod in voor de Zweedse fabrikant. “We hebben de tijd gekregen, er is nog niets afgewezen”, aldus Spyker CEO Victor Muller.

Met het nieuwe bod hoopt Spyker General Motors over te halen om Saab te verkopen in plaats van te ontmantelen. De Nederlanders werken hard aan een verbeterd bod. Naast Spyker zijn er nog enkele andere geïnteresseerde partijen, waaronder de Amerikaanse investeringsmaatschappij Merbanco.

Muller heeft zijn plannen voor Saab al klaar. In een interview met AOL Auto geeft hij aan dat de toekomst van Saab ligt in het versterken van het huidige modellenaanbod. Dat betekent dat de ontwikkeling van de nieuwe Saab 9-3 versneld moet worden. Een kleiner model, dat 9-1 zou kunnen heten, ziet Muller voorlopig niet zitten. De 9-4X, waarvan de introductie al verschillende keren is uitgesteld, komt wel als het aan Spyker ligt.