Saab sneeuw

Spyker is de enige kandidaat voor de overname van Saab. Een anonieme bron bevestigt tegenover Automotive News dat de financiering het grootste struikelblok is voor een eventuele overname.

Spyker is de enige kandidaat die nog in de race is om Saab over te nemen. De financiering is echter een groot struikelblok. General Motors heeft de Russische investeerder van Spyker afgewezen dus de Nederlandse sportautobouwer is hard op zoek naar andere manieren om een overname van Saab te financieren.

Een woordvoerder van Saab noemde vorige week alleen Spyker bij naam als gegadigde voor het Zweedse merk. Hij voegde er aan toe dat er ook andere geïnteresseerde partijen zijn maar noemde geen namen. In de Amerikaanse media komt de naam Merbanco, een investeringsgroep uit de Verenigde Staten, veelvuldig voorbij.

De anonieme bron zegt verder dat de geloofwaardigheid van Spyker bij General Motors is gestegen. De volharding van de sportautobouwer heeft credits opgeleverd bij de Amerikanen. Spyker heeft tot morgenmiddag de tijd om een definitief bod in te leveren, vrijdag maakt GM bekend of er nog biedingen worden onderzocht of dat de ontmanteling van het merk volgens de planning doorgaat.