Vijf voor twaalf voor Saab

Voor Saab kom de allesbeslissende deadline steeds dichterbij. Tot elf uur vanavond mogen geïnteresseerde partijen een bod indienen. Ineens duiken op het laatste moment allerlei nieuwe bieders op.

Het is vijf voor twaalf voor Saab. General Motors heeft geïnteresseerde partijen tot elf uur vanavond de tijd gegeven om met een goed bod te komen. “Het is heel simpel, als je komt opdagen met genoeg geld dan mag je Saab hebben”, aldus GM-topman Ed Whitacre woensdagavond. De Amerikanen denken echter dat zo’n bod niet meer komt.

Vandaag duiken ineens allerlei nieuwe geïnteresseerde partijen op. Twee investeringsgroepen uit Zweden zou geïnteresseerd zijn in het merk. Volgens Zweedse media is echter niet duidelijk hoe deze partijen denken de overname te gaan financieren.

Uit Luxemburg is de investeringsmaatschappij Genii Capital opgestaan als nieuwe bieder. En dan is er natuurlijk nog Spyker, dat – gesteund door een investeerder uit Abu Dhabi – vanavond een nieuw bod indient bij GM. Victor Muller, topman van Spyker, heeft er alle vertrouwen in dat zijn bod door GM zal worden aanvaard. Naar alle waarschijnlijkheid maakt GM morgen bekend of de ontmanteling van Saab zal doorgaan of dat er toch nog een serieus bod is ingediend.