Mazda geeft de 6 na slechts twee jaar al een bescheiden make-over. Zowel optisch als technisch zijn de wijzigingen niet erg schokkend.

De Mazda 6 is krap twee jaar op de markt maar het merk acht de tijd nu al rijp voor een facelift. De middenklasser krijgt een bescheiden make-over. De koplampen en achterlichten zijn iets anders van vorm en we zien een gewijzigde grille.

Mazda belooft een geraffineerder interieur en een betere afstemming van het onderstel. De 6 krijgt enkele nieuwe veiligheidsfeatures, zoals een adaptief koplampsysteem en een hill holder. Ook zijn alle motoren zuiniger en schoner dan in de huidige uitvoering.

De 2,0 liter benzinemotor wordt vervangen door de nieuwe 2.0 DISI met directe inspuiting. Dit blok monteert Mazda ook in de 3. De vernieuwde 6 staat dit voorjaar in de showroom, prijzen maakt het Japanse merk later bekend. Op de autosalon van Genève in maart debuteert het vernieuwde model. Hij staat daar naast de geheel nieuwe 5, die de meeste aandacht zal opeisen op de Mazda-stand.