Nissan heeft een richtprijs vastgesteld voor het nieuwe model Juke. Naar verwachting gaat de compacte cross-over 18.900 euro kosten. Afhankelijk van de CO2-uitstoot kan de definitieve prijs nog iets hoger of lager uitpakken.

Vanaf aanstaande dinsdag is het mogelijk om op de website www.nissan.nl een pre-order te plaatsen voor de Nissan Juke. De eigenwijs uitziende, compacte cross-over gaat circa 18.900 euro kosten. De exacte prijs is nog niet bekend. De auto moet namelijk nog worden gehomologeerd. Bij deze officiële bekrachtiging wordt bepaald welke invloed de CO2-uitstoot zal hebben op de hoogte van de BPM-heffing. Afhankelijk hiervan kan de uiteindelijke prijs iets hoger of lager uitvallen dan de richtprijs die Nissan nu geeft.

Geïnteresseerden hebben de keuze uit drie motoren en drie uitrustingsniveau’s. Voor dieselrijders is er een 1,5 dCi-motor van 110 pk beschikbaar. Benzinerijders kunnen kiezen uit een 1,6 liter motor van 117 pk maar ook een geheel nieuw ontwikkelde 1.6 DIG-T. Deze direct ingespoten turbomotor produceert flink wat extra paardenkrachten: 190 pk maximaal.

De Juke zal niet bang zijn voor off-road terrein want hij wordt geleverd met elektronisch aangestuurde vierwielaandrijving, een doorontwikkeling van Nissans All Mode 4×4-systeem. Verder wordt de stoere wagen voorzien van een Torque Vectoring System op de achteras. Dit verdeelt de aandrijfkracht traploos over het linker of rechter achterwiel. Een Xtronic CVT-automaat (continu variabele transmissie) maakt de aandrijflijn compleet.

De basisuitvoering, Nissan Juke Visia, zal uitgerust zijn met airconditioning, een tripcomputer, elektrisch bedienbare ramen en een radio/cd-speler. ABS/EBD en acht airbags dragen bij aan de veiligheid van de inzittenden. De uitrustingsniveau’s Acenta en Tekna zullen extra luxe toevoegen. Hierover heeft de fabrikant echter nog geen informatie vrijgegeven. Evenmin is de exacte leverdatum bekendgemaakt maar de levering zal ‘later dit jaar’ plaatsvinden.