De Smart ForTwo wordt dit najaar opgefrist. Een gelekte interne presentatie spreekt weliswaar over een ‘facelift’ maar de aanpassingen zijn minimaal.

De huidige Smart ForTwo dateert alweer uit 2007 en begint aan populariteit te verliezen. Vorig jaar verkocht het merk in heel Europa slechts 96.000 exemplaren. Om de verkopen te stimuleren is een facelift van het enige model dus meer dan welkom. Uit een interne presentatie, gelekt via het internet, blijkt echter dat de aanstaande ‘facelift’ beperkt blijft.

Het nieuwe model verschilt slechts op details van de huidige ForTwo. Zo zullen de sideskirts en tankklep voortaan in dezelfde kleur worden gespoten als de deurpanelen. Er kan worden gekozen voor nieuwe wielen. De meest welkome verbetering is de bediening van de kofferklep, die voortaan met een hand te openen is.

In het interieur krijgt het dashboard een andere bovenkant. De stoffen en materialen krijgen een update. Er zal een nieuwe kleur verkrijgbaar zijn, net als twee nieuwe exterieur-kleuren. Op de uitrustingslijst staan onder andere een verbeterd audiosysteem, knie-airbags en cruise control.

Uit de gelekte informatie valt nog niet op te maken of de motorisering al dan niet wordt aangepast. Ook op de prijzen moeten we nog wachten tot de introductie, dit najaar. Pas in 2013 wordt een geheel nieuwe ForTwo verwacht. Tegen die tijd zal Smart ook een nieuwe ForFour introduceren. Deze komt op hetzelfde platform te staan als de Renault Twingo.