Camiel Eurlings bij startschot aanpak A12

De aanleg van de elf kilometer lange spitsstrook bij de A12 tussen het Prins Clausplein en Gouda heeft de filezwaarte op dit traject gehalveerd. Demissionair Minister van Verkeer Camiel Eurlings heeft dat gezegd bij het startschot van het volgende traject van de A12 dat op de schop gaat.

De spitstrook op de A12 tussen het Prins Clausplein en Gouda heeft geleid tot een vermindering van de filezwaarte met vijftig procent. In de ochtendspits staat er dertig procent minder file, in de avondspits zijn de files zelfs nagenoeg verdwenen. Dat blijkt uit gegevens van het Expertisecentrum Verkeersmanagement.

Verkeersminister Eurlings maakte de cijfers bekend bij het startschot van het volgende traject bij de A12 dat wordt aangepakt. Tussen Woerden en Gouda start de aannemer met het verbreden van de snelweg over een afstand van achttien kilometer.

Het is een van de 22 knelpunten die de komende jaren versneld wordt aangepakt. Alleen al op de A12 zijn er acht trajecten waar spitsstroken of extra rijbanen worden aangelegd. Ook voor de A1, A2, A9 en A27 staan de komende jaren veel werkzaamheden op de planning.