Alfa Romeo heeft de prijzen bekend gemaakt van de Giulietta. De hatchback gaat minimaal 23.950 euro kosten. Er zijn bij de verkoopstart twee dieselmotoren en drie benzinemotoren beschikbaar.

De Alfa Romeo Giulietta, officieus uitgeroepen tot de fraaiste debutant van de autosalon van Genève, heeft zijn prijskaartjes opgeplakt gekregen. Het instapmodel, de 1.4 turbo met 120 pk in Progression-uitvoering, kost 23.950 euro. De 170 pk sterke 1.4 turbo MultiAir verwisselt voor minimaal 26.950 euro van eigenaar. Beide motoren vallen in de twintig procent bijtellingsklasse.

Het topmodel is de 235 pk sterke 1750 TBi. Deze motor is er alleen als sportieve QV en staat voor 32.950 in de prijslijst. Dieselen kan met de 1.6 JTDm met 105 pk (27.450 euro) en de 2.0 JTDm met 170 pk (32.450 euro).

De Giulietta komt met twee uitrustingsniveaus: Progression en Dinstictive. Net als bij de Mito is het DNA-systeem standaard. DNA biedt drie verschillende rijmodi die invloed hebben op de de motor, versnellingsbak, stuurinstallatie en het elektrische sperdiffentieel. Verder biedt de Progression LED-dagrijverlichting, zes airbags, airco en elektrisch bedienbare ramen vóór. De Dinstictive voegt hier dual zone automatische klimaatregeling, cruise control, radio/CD/MP3-speler, mistlampen vóór en een ‘herindeelbaar instrumentenpaneel’ aan toe. Voor kopers die nog meer wensen zijn er twee ‘Packs’: Premium en Sport. En anders is er nog een uitgebreide optielijst. De Giulietta is per direct te bestellen en staat in juni in de showroom.