Autodemontage

De Rai-vereniging pleit voor een verlenging en uitbreiding van de sloopregeling. Met het huidige tempo is het beschikbare budget binnen drie maanden op.

Volgens de Rai-vereniging is de sloopregeling in Nederland een succes en daarom pleit de organisatie voor uitbreiding van de huidige regeling. Minister Camiel Eurlings heeft bij de start van de sloopregeling gezegd dat hij eventueel extra geld beschikbaar wil stellen als de regeling succesvol blijkt te zien.

Om in aanmerking te komen voor de slooppremie van maximaal 1.000 euro moet de auto sinds 1 maart 2008 in bezit zijn. De Rai-vereniging pleit ervoor dat die datum nu opschuift omdat we bijna een jaar verder zijn. Het zou een nieuwe impuls van de sloopregeling kunnen betekenen.

Tot vorige week maakten ruim 71.000 mensen gebruik van de sloopregeling. Iets meer dan zeventig miljoen euro van de beschikbare 85 miljoen is opgebruikt. Als het animo voor de sloopregeling aanblijft zal het potje binnen drie maanden leeg zijn. Van de autobezitters die gebruik maakten van de sloopregeling kocht 72 procent een gebruikte auto. Dat betekent dat er zo’n 20.000 nieuwe auto’s zijn verkocht waarbij gebruik is gemaakt van de sloopregeling.