Mercedes-kantoor in Pune, India

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, heeft zijn belang in Tata van de hand gedaan. De Duitsers hebben Tata niet langer nodig voor de productie van auto’s in India.

Daimler verkoopt de in bezit zijnde 5,34 procent van de aandelen in Tata. Het moederbedrijf van Mercedes ontvangt door de verkoop 300 miljoen euro. Indiase investeringsgroepen nemen de aandelen van Daimler over.

Daimler heeft het belang in Tata niet langer nodig. Mercedes gaat op eigen kracht verder in India. Het bedrijf benadrukt dat de verkoop geen invloed heeft op de relatie tussen de concerns. Tata bouwde jarenlang Mercedes-modellen voor de Indiase markt.

Daimler heeft zelf een fabriek in Pune, in het westen van India, waar het merk modellen bouwt voor de lokale markt. De Duitsers zijn bezig met de bouw van een nieuwe fabriek in het zuiden van India voor de productie van bussen en trucks. De enige Europese autofabrikant waarmee Tata nu nog samenwerkt is Fiat. De twee bedrijven hebben een joint venture voor de productie van Fiat-modellen. Daarvoor liet Fiat een nieuwe fabriek bouwen in Ranjangaon, nabij Pune.